20.000 θέσεις εργασίας περισσότερες σε σχέση με πέρυσι – Τι καταγράφει η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας

appasxolhsh

Θετικό ισοζύγιο με δημιουργία επιπλέον 19.623 νέων θέσεων εργασίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ για τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφουν θετικό ισοζύγιο απασχόλησης (σχέση προσλήψεων – «αποχωρήσεων») τον Απρίλιο του 2015 κατά 80.223 θέσεις εργασίας, έναντι 60.600 θέσεων τον Απρίλιο του 2014, με συνέπεια την δημιουργία και διατήρηση επιπλέον 19.623 θέσεων εργασίας. Οι μηνιαίες αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2001 (15ετία).

Επίσης θετικό – και σε επίπεδο 15ετίας, είναι το ισοζύγιο της απασχόλησης του πρώτου 4μήνου του 2015 (Ιαν. – Απρίλ.) με 108.387 θέσεις εργασίας, από 101.476 θέσεις το αντίστοιχο 4μηνο του 2014, (παρά και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στον τομέα της απασχόλησης τον Ιανουάριο του 2015, λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών).

Θετικό τέλος είναι το ισοζύγιο απασχόλησης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με την καλύτερη επίδοση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (25.533 θέσεις) και τη δεύτερη καλύτερη από την Περιφέρεια Κρήτης (19.492 θέσεις).

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, από τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» είναι, επίσης, σημαντικά αφού καταγράφεται, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αλλαγή της σχέσης πλήρους – μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στις νέες προσλήψεις του Απριλίου του 2015 το ποσοστό των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι 56,78%. Πρόκειται για μια σχέση που έλαβε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2015, ύστερα από πολλούς μήνες όπου οι συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, κυριαρχούσαν στις νέες προσλήψεις.

Τα παραπάνω στοιχεία, πρώτα και κύρια θετικά για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αντανακλούν με σαφήνεια το «δείγμα γραφής» της συγκεκριμένης περιόδου από τη νέα Κυβέρνηση της χώρας.

Είναι μια πρώτη «απάντηση» – που με επιμονή και σχέδιο μπορεί να παγιωθεί, σε όσους αμφισβητούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέρ του κόσμου της εργασίας. Πρωτοβουλίες οι οποίες, είναι πλέον φανερό, αποκτούν τη δική τους θετική δυναμική.

Παράλληλα, τα στοιχεία αποτυπώνουν και το πολύ θετικό κλίμα που δημιουργείται από την δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μια νέα «βάση», η οποία υπηρετεί ένα διαφορετικό πολιτικό όραμα για την απασχόληση στην χώρα μας, που θα καταγραφεί με ιδιαίτερη ακρίβεια το επόμενο χρονικό διάστημα.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/appasxolhsh.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/appasxolhsh-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας
20.000 θέσεις εργασίας περισσότερες σε σχέση με πέρυσι - Τι καταγράφει η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας Θετικό ισοζύγιο με δημιουργία επιπλέον 19.623 νέων θέσεων εργασίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ για τον Απρίλιο. Τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφουν θετικό ισοζύγιο απασχόλησης (σχέση προσλήψεων – «αποχωρήσεων») τον Απρίλιο του 2015...

Σχολιάστε