Έλληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ζητά για απασχόληση, σε διάφορες μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις της Γαλλίας, όμιλος κλινικών, ο οποίος μάλιστα φροντίζει να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Προσλήψεις στην Υγεία

Τα τελευταία τρία χρόνια 20 Έλληνες γιατροί, εκ των οποίων οι 17 από τη Θεσσαλονίκη απασχολούνται, σε διάφορες πόλεις στην Γαλλία σε κάποιες από τις κλινικές του ομίλου Vitalia. Η αμοιβή δεν είναι σταθερή καθώς οι γιατροί αμείβονται κατά περίπτωση από τους ίδιους τους ασθενείς οι οποίοι στη συνέχεια εισπράττουν τα χρήματα που κατέβαλαν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Για τους γιατρούς που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.30 μμ στο “Ηλέκτρα Παλλάς” ειδική ενημερωτική εκδήλωση.

“Τα τελευταία δυόμιση με τρία χρόνια 20 Έλληνες γιατροί ήρθαν να απασχοληθούν στις κλινικές του ομίλου Vitalia και δεν υπήρξε καμία επιστροφή στην Ελλάδα. Στο επίπεδο της ιατρικής εκπαίδευσης οι Έλληνες γιατροί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Χρειάζεται όμως να έχουν καλή γνώση της γαλλικής και γι αυτό συμφωνήσαμε με το Γαλλικό Ινστιτούτο να μάθουν δωρεάν γαλλικά όσοι θέλουν να εργαστούν στον όμιλο” ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η διευθύντρια ιατρικών υποθέσεων του ομίλου Vitalia, Σιλβί Σαρλέ (Sylvie Charlet).

Πρόσθεσε δε ότι ανάλογα με την ειδικότητα παρέχεται και η δυνατότητα της μετεκπαίδευσης στη Γαλλία σε διάφορες τεχνικές. Όπως ανέφερε κ Σαρλέ οι ασθενείς στη Γαλλία πηγαίνουν πρώτα στο γενικό (οικογενειακό) γιατρό ο οποίος στη συνέχεια τους παραπέμπει στους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων εφόσον χρειάζεται. Η αμοιβή του οικογενειακού γιατρού είναι 23 ευρώ ανά επίσκεψη. Οι καλύτερα αμειβόμενοι ειδικοί γιατροί είναι οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι ενώ η χειρότερα αμειβόμενοι είναι οι παιδίατροι.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ένας χειρουργός με δεκαετή εμπειρία μπορεί να έχει έσοδα 300.000 ευρώ το χρόνο, ένας αναισθησιολόγος να κερδίζει 25.000 ευρώ το μήνα ενώ η αμοιβή ενός παιδιάτρου είναι γύρω στις 5.000 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει 42 κλινικές σε διάφορες μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις της Γαλλίας όπου εργάζονται 2000 γιατροί και 15.000 νοσηλευτικό προσωπικό και δέχεται για ιδιωτική απασχόληση όποιον γιατρό υποβάλει αίτημα. “Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των γιατρών που δεχόμαστε γιατί στη Γαλλία υπάρχει έλλειψη γιατρών. Αυτή τη στιγμή το 40% των νέων εγγραφών στους Ιατρικούς Συλλόγους της Γαλλίας είναι ξένοι” ανέφερε η κ Σαρλέ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/noskomeio2-300x300.jpgpsaxnodouleiaΘέσεις ΕξωτερικούΠροσλήψεις
Έλληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ζητά για απασχόληση, σε διάφορες μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις της Γαλλίας, όμιλος κλινικών, ο οποίος μάλιστα φροντίζει να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία τρία χρόνια 20 Έλληνες γιατροί, εκ των οποίων οι 17 από τη Θεσσαλονίκη απασχολούνται, σε...

Σχολιάστε