Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές.

Προσλήψεις στην Υγεία

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) για αύξηση των προσλήψεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες οι δυο πλευρές, συζήτησαν και για τη μεταφορά κληροδοτημάτων στο ΕΣΥ, τη συμμετοχή νοσηλευτών σε επιτροπές του υπουργείου και τον εξορθολογισμό του πλαισίου διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημοσίων νοσοκομείων από νοσηλευτές και ο κ. Ξανθός δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 1.000 ατόμων (μόνιμο προσωπικό), από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Αναφορικά με τους οργανισμούς των νοσοκομείων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα προχωρήσει σε άμεση αναμόρφωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων και ακολούθως, μέσα από ένα νέο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα, θα προβεί στη διενέργεια των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, για τη συμμετοχή Νοσηλευτών στις θεματικές επιτροπές του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας, το σημαντικό ρόλο του νοσηλευτή στον καθορισμό της πολιτικής Υγείας.

Τέλος, με αφορμή το περιστατικό του θανάτου ψυχικά ασθενή στο Δαφνί, μετά από επίθεση άλλου ασθενή, οι νοσηλευτές εξέθεσαν στον κ. Ξανθό τις δύσκολες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στις ψυχιατρικές δομές.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/νοσοκομειο02.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/νοσοκομειο02-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔημόσιο,Θέσεις Εργασίας,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές. Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) για αύξηση των προσλήψεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες οι δυο πλευρές, συζήτησαν...

Σχολιάστε