Να γεφυρώσει το «χάσμα» που έχει διαπιστωθεί με τους θεσμούς σχετικώς με την ρύθμιση φορολογικών οφειλών έως και σε 100 δόσεις επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφερόμενος χθες στο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης υπενθύμισε πως η ρύθμιση έχει εκπνεύσει (από τις 26 Ιουνίου) και δεν μπορεί κάποιος να ενταχθεί τώρα σε αυτή. Ωστόσο, είπε πως θα εξετασθούν τρόποι ενίσχυσης της στο μέλλον, μη αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο επιβολής εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζεται η εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που θα περιορίσουν τον αριθμό των δικαιούχων που μπορούν να κάνουν χρήση του μέγιστου αριθμού δόσεων στο μέλλον. Σημειώνεται πως με τη σημερινή μορφή της ρυθμίσεως οι 100 δόσεις χορηγούνται χωρίς κανέναν περιορισμό.

«Η προσέγγιση του θέματος γίνεται με ρεαλισμό και ευαισθησία», ανέφερε και προσέθεσε πως «σκοπός είναι να διατηρηθεί η ροή εσόδων».

Σημειώνεται πως οι πιστωτές ζητούν λιγότερες δόσεις από τις 100 που προβλέπει η ρύθμιση, περισσότερα κριτήρια (εισοδηματικά και περιουσιακά), αύξηση της ελάχιστη δόσης για την υπαγωγή των οφειλετών στην ρύθμιση, την αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 8% για όσους έχουν ρυθμίσει οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, αλλά και να αποβάλλονται αυτόματα από τη ρύθμιση όσοι φορολογούμενοι δεν εκπληρώνουν τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/Money-Euro1-1024x768.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/Money-Euro1-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΠρογράμματα
Να γεφυρώσει το «χάσμα» που έχει διαπιστωθεί με τους θεσμούς σχετικώς με την ρύθμιση φορολογικών οφειλών έως και σε 100 δόσεις επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών. Αναφερόμενος χθες στο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης υπενθύμισε πως η ρύθμιση έχει εκπνεύσει (από τις 26 Ιουνίου) και δεν μπορεί κάποιος...

Σχολιάστε