Η διαδικασία της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων για την α’ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στους οποίους θα αναγράφονται οι 32.433 ωφελούμενοι οδεύει προς το τέλος.

OAED

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν τις τελευταίες διασταυρώσεις με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι είναι πια ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναρτηθούν οι πίνακες είτε εντός της ημέρας, είτε το αργότερο αύριο.

Για να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας, χρειάστηκε να εργαστεί κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών του ΟΑΕΔ, όλο το προηγούμενο τριήμερο. Όπως αποδεικνύεται έως τώρα, τα στοιχεία που εστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ήταν εκείνα που χρειάζονταν για να εξαλειφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις και να γίνει έτσι με σωστό τρόπο η μοριοδότηση όλων των ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 192.571 αιτήσεις. Βέβαια, όποτε και αν αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει έτσι και αλλιώς, αφού από τις 27 Απριλίου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, έχει ήδη παρέλθει πολύ πάνω από ένας μήνας. Επίσης, με την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων η διαδικασία πρόσληψης σε θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, για τους δικαιούχους, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Έπεται η υποβολή ενστάσεων, η εξέτασή τους από αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια η ανάρτηση των τελικών πινάκων. Πάντως, εάν πράγματι αναρτηθούν άμεσα οι προσωρινοί πίνακες, όπως είναι η εκτίμηση που έχουν αρμόδια στελέχη του Οργανισμού, θα έχει γίνει ένα πρώτο βήμα για την απεμπλοκή της διαδικασίας. Όμως η αγωνία των χιλιάδων ανέργων που έχουν υποβάλλει αίτηση δεν θα μετριαστεί, αφού τόσο οι υποβολές ενστάσεων όσο και η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, θα πάρουν ακόμα αρκετές μέρες.

Συνεπώς, είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να καταστεί δυνατό οι τελικοί ωφελούμενοι να καταφέρουν να τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους, εντός του τρέχοντος μήνα.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Κοινωφελούς Εργασίας,ΟΑΕΔ,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Η διαδικασία της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων για την α’ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στους οποίους θα αναγράφονται οι 32.433 ωφελούμενοι οδεύει προς το τέλος. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν τις τελευταίες διασταυρώσεις με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι είναι πια ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναρτηθούν...

Σχολιάστε