Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία

1-maiou-douleia

Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη, καλούνται από τα συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι. Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών.

«Αυτή την ιστορική μέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό» τονίζει σε ανακοίνωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά, η διοίκηση του ΕΚΘ, σημειώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τους νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα (το 2014 “σκαρφάλωσε” στο 30,2%) και καλείται και σήμερα «να δώσει τη μάχη για την αποκατάσταση των αδικιών και τον αγώνα των κεκτημένων».

«Διεκδικούμε εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας, τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Τέλος, άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10 το πρωί η «πρωτοβουλία συνδικάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», μέλη κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κ.α. και θα κάνουν πορεία με κατάληξη στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/1-maiou-douleia.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/1-maiou-douleia-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακά
Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη, καλούνται από τα συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι. Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει το...

Σχολιάστε