Με δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιστρέφει από την Τιφλίδα της Γεωργίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

trapeza

Ο κ. Σταθάκης συμμετείχε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD)και όπως υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε η συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (που με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα.

Συζητήσεις γίνονται για να μπορέσει η EBRD να αποκτήσει και γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους, αλλά σε πρώτη φάση το πλαίσιο συμφωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει τη χώρα μας ως αποδέκτρια χώρα της EBRD.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/trapeza.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/trapeza-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕιδική ενίσχυση
Με δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιστρέφει από την Τιφλίδα της Γεωργίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης συμμετείχε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD)και όπως υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε η συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να...

Σχολιάστε