Ο δήμος Ηγουμενίτσας επιχειρώντας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

αστεγος

Το πρόγραμμα διάρκειας 1 έτους, έχει προϋπολογισμό 103.440€ και αναμένεται να υποστηρίξει 12 άτομα (μεμονωμένα και οικογένειες) που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σταθερής και ασφαλούς στέγασης και διαβίωσης.

Οι υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους βασίζονται σε 2 πυλώνες :

Στον 1ο Πυλώνα οι στόχοι είναι η Στέγαση, η Κάλυψη βασικών αναγκών, η Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη.

Στον 2ο Πυλώνα, της Εργασιακής Επανένταξης, στόχοι είναι η προώθηση στην αγορά εργασίας, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας , η υποστήριξη για δημιουργία επιχείρησης .

Οι ανωτέρω σχεδιασμένες πράξεις υλοποιούνται στα πλαίσια των Δράσεων Στέγαση, Σίτιση και Κοινωνική Φροντίδα για τους Αστέγους με Αρχή Διαχείρισης πανελλαδικά το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/αστεγος.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/αστεγος-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Υπουργείο Εργασίας
Ο δήμος Ηγουμενίτσας επιχειρώντας να συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος της έλλειψης στέγης υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Το πρόγραμμα διάρκειας 1 έτους, έχει προϋπολογισμό 103.440€ και αναμένεται να υποστηρίξει 12 άτομα (μεμονωμένα και οικογένειες) που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σταθερής και ασφαλούς...

Σχολιάστε