Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι τις 6 Ιουλίου θα είναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι, από αύριο, που θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς επιβάρυνση με Λεωφορεία, Τρόλει, Μετρό και Τραμ. Αυτό θα ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη αλλά όχι για την επαρχία, τα ΚΤΕΛ, τον Προαστιακό.

mmm

Η σχετική απόφαση θα βγει εντός της ημέρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, λόγω των μέτρων περιορισμού, και θα αφορά το Μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τον ΗΣΑΠ και τα τρόλει, αλλά όχι τον Προαστιακό και τα ΚΤΕΛ.

«Έχουμε πάρει μια απόφαση χθες, όσο είναι σε αργία οι τράπεζες να διευκολύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους πολίτες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν πάρα πολλά μέτρα. Ένα από αυτά θα είναι μετά τη νομοθετική ρύθμιση αυτού του θέματος εάν προλάβουμε σήμερα ή αύριο και λόγω των διαδικασιών, να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες από τις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουμε στην Αθήνα» τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση θα ισχύει «μέσα στη μέρα ή το αργότερο αύριο» και σημείωσε ότι το κόστος της υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση δεν θα αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου οι συγκοινωνίες εκτελούνται από ιδιωτικούς φορείς.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/mmm.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/mmm-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔωρεάν Παροχές
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι τις 6 Ιουλίου θα είναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι, από αύριο, που θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς επιβάρυνση με Λεωφορεία, Τρόλει, Μετρό και Τραμ....

Σχολιάστε