Δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεις ούτε να θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να εφαρμόσει τους μνημονιακούς νόμους που προβλέπουν τις μειώσεις.

ergasiaka12

Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» σημείωσε ότι είναι μύθος πως στην Ελλάδα υπάρχουν υψηλοσυνταξιούχοι, ειδικά με τις περικοπές των συντάξεων πάνω από 1000 ευρώ και αν τις συγκρίνεις με το μέσο όρο τις ευρωζώνης. «Λεηλατήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές». Όμως, συμπλήρωσε ότι μπαίνει «φραγμός» στις προκλητικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Για του ασφαλισμένους που έχουν δυο συντάξεις υπογράμμισε πως στην πλειονότητα τους έχουν καταβάλει εισφορές όλη τους τη ζωή. Επισήμανε ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν είναι πρόβλημα παροχών αλλά εσόδων γιατί με τις υφεσιακές πολιτικές και τα μνημόνια αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί, διευρύνθηκε η ελαστική μορφή απασχόλησης και η φοροαποφυγή, μειώθηκαν κατά 5% οι εργοδοτικές εισφορές και χάνονται πόροι από εκεί. «Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιστρέψουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όλα τα άλλα είναι αντικοινωνικές, αντασφαλιστικές και ανθρωποκτόνες πολιτικές», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε λόγο για προσπάθεια με στόχο να λυθούν τα όποια προβλήματα, γιατί οι διαφορές είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα. «Δεν έχουν καμιά βάση αναφορές που έγιναν στο Eurogroup από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες αναπαράγονται από την πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα, δηλαδή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, μνημονιακές δυνάμεις και τη συντριπτική πλειοψηφία μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουν καμία ισχύ».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ. Στρατούλης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις με μεταρρυθμίσεις, που βασίζονται στο πρόγραμμα της ΔΕΘ, τη λαϊκή εντολή και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Δεν είναι τεχνικά τα ζητήματα ή ενημέρωσης, άλλα βαθύτατα πολιτικά. Αυτοί με τους οποίους διαπραγματευόμαστε έχουν νεοφιλελεύθερες έμμονες. Θέλουν να συνεχίσουμε την καταστροφή των μισθών, των συντάξεων, της κοινωνικής ασφάλισης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Πρόσθεσε ότι δεν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δεχτεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα Σαμαρά – Βενιζέλουμ που απέρριψε ο λαός με την ψήφο του. Η διάφορα είναι καθαρά πολιτική γι αυτό ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιδιώκουν να λυθεί με πολιτικό τρόπο της επόμενες μερες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη διέξοδος γιατί αν λειτουργήσουν οι λεγόμενοι εταίροι μόνο ως πιστωτές, όπως τους τρεις τελευταίους μήνες, θα είναι αυτοκαταστροφικοί για τον εαυτό τους, την ευρωζώνη και το ευρώ. Δίνουμε μάχη να μην το κάνουν, όχι μόνο προς το συμφέρον και της χώρας και του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της Ευρώπης και μιας άλλης πορείας, που αξίζει στη ιστορία της.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka121.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka121-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔημόσιο,Συντάξεις
Δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεις ούτε να θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να εφαρμόσει τους μνημονιακούς νόμους που προβλέπουν τις μειώσεις. Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» σημείωσε ότι είναι μύθος πως στην Ελλάδα...

Σχολιάστε