Πιθανότατα θα πρόκειται για άλλους 17 δήμους από τους 13 που μετέχουν σήμερα στο πρόγραμμα και οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια ανεργίας, φτώχειας και πληθυσμού.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στη συνάντηση που είχε η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, με τους εκπροσώπους των θεσμών τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, από τη μνημονιακή υποχρέωση για αναδιάρθρωση προνοιακών επιδομάτων μέχρι την εξέλιξη του ελάχιστου εγγυημένου.

Τα επιδόματα
Η αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων (υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση για εξορθολογισμό και εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ) και το νέο Σύστημα Πρόνοιας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, ώστε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από εκεί να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση της τελικής φάσης του ελάχιστου εγγυημένου (420.000 νοικοκυριά και περίπου 700.000 ωφελούμενοι) από το 2017. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, ο εξορθολογισμός θα υπάρξει όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν επιδόματα που αλληλοκαλύπτονται ή είναι αναποτελεσματικά.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι ΕΚΑΣ και επίδομα ανεργίας, δεν θα υποκατασταθούν από το ελάχιστο εγγυημένο, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν δυσμενέστερα τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων. Τα στοιχεία, άλλωστε, της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν πως η Ελλάδα είναι ουραγός στην κοινωνική πρόνοια, αφού δαπανά μόλις το 2,1% του ΑΕΠ της, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ των «27» είναι 4,2%.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/Ελάχιστο-Εγγυημένο-Εισόδημα.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/Ελάχιστο-Εγγυημένο-Εισόδημα-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕιδική ενίσχυση,Επιδόματα
Πιθανότατα θα πρόκειται για άλλους 17 δήμους από τους 13 που μετέχουν σήμερα στο πρόγραμμα και οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια ανεργίας, φτώχειας και πληθυσμού. Στη συνάντηση που είχε η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, με τους εκπροσώπους των θεσμών τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, από τη μνημονιακή...

Σχολιάστε