Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας.

οαεδ

Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ο άνεργος απαιτείται:

1. να ήταν μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας του.
2. να ήταν ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
3. να έχει συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής του τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά του.
4. (από 01.01.2014) να μην έχει επιδοτηθεί εντός της τετραετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση πάνω από 400 ημέρες.

Ο άνεργος έχει τη δυνατότητα μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία της απόλυσης του να εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού στο ΚΠΑ ή την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του και να υποβάλει αίτηση για επιδότηση λόγω ανεργίας, συνυποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

[block]1[/block]

 

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed04-1024x675.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed04-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Επιδόματα,ΟΑΕΔ
Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας. Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ο άνεργος απαιτείται: 1. να ήταν μισθωτός και να έχει λήξει...

Σχολιάστε