Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 22 Μαρτίου, έχει πολλούς άξονες, ανέφερε η κ. Τσολάκη.

«Έχει τον άξονα της δημιουργίας καινούργιων μονάδων φροντίδας ασθενών με άνοια, σαν εξωτερικούς ασθενείς, έχει την φροντίδα στο σπίτι, την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και την εκπαίδευση περιθαλπόντων, τη δημιουργία έρευνας, τη δημιουργία μονάδων ανακουφιστικής φροντίδας για τα τελικά στάδια των ασθενών, τη δημιουργία ξενώνων, περισσότερων από αυτούς τους δύο που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι ασθενείς, να πηγαίνουν να μένουν για λίγο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ξεκουράζονται οι περιθάλποντες. Και μέσα από όλα αυτά υπάρχει και η διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σαν προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας, το να χορηγηθεί κάποιο επίδομα στους περιθάλποντες, για την φροντίδα των ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας, ο κ. Ξανθός, δεσμεύτηκε να βρει 600.000 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία, για να οριστεί πως θα χορηγείται το επίδομα αυτό, σε όσους περιθάλπουν ασθενείς με άνοια».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/theseis-ekswterikou.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/theseis-ekswterikou-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕπιδόματα,Προγράμματα
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 22 Μαρτίου, έχει πολλούς άξονες, ανέφερε η κ. Τσολάκη. «Έχει τον άξονα της δημιουργίας καινούργιων μονάδων φροντίδας ασθενών με άνοια, σαν εξωτερικούς ασθενείς, έχει την φροντίδα στο σπίτι,...
Summary
Article Name
Επίδομα σε όσους φροντίζουν ασθενείς με άνοια

Σχολιάστε