Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, προβλέπει πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

epidomata

Πρόκειται για την επανακατάθεση της πρότασης νόμου «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων».

«Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων στην προ κρίσης κατάσταση και η κάλυψη των απωλειών αποτελούν επείγον μέτρο ανακούφισης της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτό σημαίνει επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ ως βάση για νέες διαπραγματεύσεις και νέες αυξήσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
Η πρόταση προβλέπει επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Το ΚΚΕ προτείνει επίσης να καταργηθεί κάθε διάταξη νόμου που προβλέπει την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης να μετατραπούν αυτοδικαίως σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, να καταργηθεί κάθε διάταξη για εκ περιτροπής εργασία και διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/epidomata.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/epidomata-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑσφάλιση,Βασικός μισθός,Συντάξεις
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, προβλέπει πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Πρόκειται για την επανακατάθεση της πρότασης νόμου «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης...

Σχολιάστε