Την απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων του Μετρό, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα έλαβε η κυβέρνηση, υλοποιώντας το νόμο Κατρούγκαλου, που φέρνει πίσω όλους τους απολυμένους αλλά και όσους δημόσιους υπαλλήλους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

metro

Η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 230 υπαλλήλων είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση “Παρατηρητηρίου Άνοιας” και αφορούσε εργαζόμενους που είχαν απολυθεί στα τέλη του 2009. Οι συμβάσεις τους είχαν υπογραφεί λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, και δεν ανανεώθηκαν. Ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεάνδρου Ρακιντζή τότε είχε αποκαλύψει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν υπεράριθμες και πραγματοποιήθηκαν χωρίς αξιολογικά κριτήρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, η πρόσληψή τους είχε προαποφασιστεί, αφού τα βιογραφικά (και οι σχετικές συνεντεύξεις) ήρθαν μετά την ημερομηνία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσληψη.

Τώρα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αντιδρά στην επαναπρόσληψη, που είχε ψηφίσει το κόμμα του, επειδή γίνεται προ του δημοψηφίσματος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «μετά τον προκλητικό διορισμό -μόλις χθες- του κ. Ιωάννη Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής Κας Ρ. Δούρου στη θέση του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -3,15%, λίγες ώρες πριν την χρεοκοπία της χώρας, οι ενορχηστρωτές της ταπείνωσης των Ελλήνων και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής της χώρας, προχωρούν σε προσλήψεις 230 υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ».

Κατά τον κ. Αυγενάκη, «μετά από 5 μήνες παλινωδιών και ερασιτεχνισμών ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης και ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλος, «περήφανοι και αξιοπρεπείς» κατά τ’ άλλα, επιλέγουν σκανδαλωδώς να υπογράψουν την απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων, σήμερα, μόλις 3 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα. Και όλα αυτά, λίγη ώρα πριν ο κ. Κατρούγκαλος μεταβεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να προπαγανδίσει υπέρ του ¨ΟΧΙ¨».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/metro.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/metro-300x299.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Θέσεις Εργασίας,Προσλήψεις
Την απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων του Μετρό, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα έλαβε η κυβέρνηση, υλοποιώντας το νόμο Κατρούγκαλου, που φέρνει πίσω όλους τους απολυμένους αλλά και όσους δημόσιους υπαλλήλους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 230 υπαλλήλων είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για...

Σχολιάστε