Υπογράφηκαν σήμερα οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, από τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, με τις οποίες επανασυστήνονται 297 οργανικές και προσωρινές – προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΕΑ και τον ΟΓΑ.

ασφαλιστικά ταμεία

Πρόκειται για θέσεις απασχόλησης που είχαν καταργηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και σχεδόν δύο χρόνια μετά, επανασυστήνονται υλοποιώντας σχετική διάταξη του πρόσφατου νόμου (4325/2015).

Πρόκειται για:

  • 180 θέσεις στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
  • 69 θέσεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
  • 29 θέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)
  • 19 θέσεις στον Οργανισμό γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)

Ουσιαστικά, οι υπάλληλοι των παραπάνω Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προ διετίας, με παράλληλη κατάργηση των θέσεων εργασίας τους, αποκτούν τώρα το δικαίωμα να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις που κατείχαν, εάν το επιθυμούν. Αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μόνο στο ΙΚΑ οι οργανικές θέσεις υπολογίζονται από τη διοίκηση στις 7.000, αλλά δεν είναι πάνω από 5.700 οι μόνιμοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. Ας σημειωθεί πάντως, ότι η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ήταν κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), δηλαδή δεν πληρούσαν έτσι και αλλιώς τις προϋποθέσεις για να καλύψουν κομβικές θέσεις, όπως είναι οι τομείς απονομής συντάξεων, για παράδειγμα.

Επίσης, αρκετοί εξ αυτών είτε έχουν βγει πια στη σύνταξη, είτε μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, αρχικά αναβάθμισαν την κατηγορία τους, σε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και στη συνέχεια κατάφεραν να βρουν θέση απασχόλησης σε άλλο τομέα του Δημοσίου, συνεπώς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση.

dikaiologitika.gr

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ασφαλιστικά-ταμεία.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ασφαλιστικά-ταμεία-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑσφάλιση,ΕΤΕΑ,Θέσεις Εργασίας,ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ
Υπογράφηκαν σήμερα οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, από τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, με τις οποίες επανασυστήνονται 297 οργανικές και προσωρινές – προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΕΑ και τον ΟΓΑ. Πρόκειται...

Σχολιάστε