Μένουμε ή Φεύγουμε; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα σήμερα, καθώς αναρωτιούνται για το μέλλον τους και προβληματίζονται για τα επόμενα βήματα της ζωής τους. Έχουν επαρκή εφόδια για να βρουν δουλειά στη χώρα μας; Υπάρχουν θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν στους τομείς ειδίκευσης που επιλέγουν;

edwsa2

Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η πρωτοβουλία «Μπορούμε ΕΔΩ» του Nescafé, η επίσημη έναρξη της οποίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον χώρο THE HUB EVENTS στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε και η ειδική ιστοσελίδα www.mporoumeedo.gr.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους 18-35 ετών προγράμματα κατάρτισης κι εξειδίκευσης που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα. Η κατάρτιση πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ), που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Στην επίσημη έναρξη του προγράμματος, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Καφέ της Nestlé Ελλάς, ανέφερε ότι «Μέσα από το Καινοτομικό Πρόγραμμα Δωρεάν Κατάρτισης κι Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση ΕΔΩ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας. Ευχή όλων μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη Νέα Γενιά στην επιλογή της να παραμείνει στη χώρα μας και να υλοποιήσει ΕΔΩ τα όνειρά της».

Η Θέκλη Πουλούκη, γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Ι.Β.ΕΠ.Ε-ΣΕΒ) σημείωσε ότι «Το Ι.Β.ΕΠ.Ε – ΣΕΒ προσφέρει με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και 35 χρόνια καινοτόμα και στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη φορά να υποστηρίξουμε την ουσιαστική πρωτοβουλία του Nescafé για τους Νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στην Ελλάδα».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/edwsa2.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/edwsa2-300x300.jpgpsaxnodouleiaΣεμινάριαΔωρεάν Μαθήματα,Προγράμματα
Μένουμε ή Φεύγουμε; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα σήμερα, καθώς αναρωτιούνται για το μέλλον τους και προβληματίζονται για τα επόμενα βήματα της ζωής τους. Έχουν επαρκή εφόδια για να βρουν δουλειά στη χώρα μας; Υπάρχουν θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν...

Σχολιάστε