Στην αποκάλυψη της εφημερίδας “Αγορά” σχετικά με το έγγραφο του ΙΚΑ που ανοίγει “παράθυρο” για μειώσεις στις κύριες συντάξεις αναφέρθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

συνταξεις

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στο MEGA σημείωσε: “Όπως ξέρετε με τον ν. 3863 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από την 1η Ιανουρίου του 2015 για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα και κάνουν αίτηση για σύνταξη. Εμείς είπαμε ότι δε θα εφαρμόσουμε αυτήν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και θα μείνουμε στον παλιό τρόπο, σε αυτόν που υπήρχε μέχρι το τέλος του 2014.

Όμως δεν έχουμε προλάβει ακόμα να ψηφίσουμε αυτή την νέα διάταξη, ότι δηλαδή δε θα εφαρμόσουμε το νέο τρόπο από την 1η του Γενάρη. Κατόπιν αυτού τα Ταμεία καθυστερούν να βγάλουν συντάξεις για όσους υποβάλλουν αιτήσεις και εμπίπτουν σε αυτή τη διάταξη. Είναι λίγοι αυτοί γιατί η θεμελίωση γίνεται μόνο για όσους έχουν εργατικό ατύχημα, οι άλλοι δεν προλαβαίνουν να θεμελιώσουνε. Για όλο το χρόνο θα είναι περίπου 1.000 άτομα δηλαδή”.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/συνταξεις-ακαγε.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/συνταξεις-ακαγε-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΙΚΑ,Συντάξεις
Στην αποκάλυψη της εφημερίδας 'Αγορά' σχετικά με το έγγραφο του ΙΚΑ που ανοίγει 'παράθυρο' για μειώσεις στις κύριες συντάξεις αναφέρθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς. Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στο MEGA σημείωσε: 'Όπως ξέρετε με τον ν. 3863 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από την 1η Ιανουρίου του 2015...

Σχολιάστε