Νομικό κενό δημιουργεί η ψήφιση του νέου μνημονίου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας από τους έξι στους τρεις μήνες.

Σύμβαση Εργασίας

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να ρυθμίσουν άμεσα το νομικό κενό που δημιουργείται, που αφορά όχι μόνο την ΕΓΣΣΕ, αλλά όλες τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι η εργατική τάξη καλείται να αντιμετωπίσει «ένα νέο 3ο σκληρό µνηµόνιο, µε επαχθείς όρους που δίνουν ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονοµία, καταργώντας κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, ακόμα και σε εργαζόμενες γυναίκες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ η ύφεση, η οποία θα προκληθεί θα προσθέσει στο μακρύ κατάλογο της ντροπής χιλιάδες νέους ανέργους».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ δεν είναι μόνο η κατάργηση της παράτασης ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και το γεγονός ότι, επιβάλλεται αποκλεισμός σύναψης νέων, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και κάθε διαπραγμάτευση και κατάρτισή τους είναι πλέον αδύνατη.

Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι επωμίζονται και πάλι «δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική και πολιτική ελίτ, η οποία έµαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δηµοσίων πόρων παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/08/Σύμβαση-Εργασίας.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/08/Σύμβαση-Εργασίας-300x287.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Ασφάλιση,Υπουργείο Εργασίας
Νομικό κενό δημιουργεί η ψήφιση του νέου μνημονίου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας από τους έξι στους τρεις μήνες. Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να ρυθμίσουν άμεσα το νομικό κενό που δημιουργείται,...

Σχολιάστε