Ενημέρωση μετά τη συνάντηση Σωματείων, Συλλογικοτήτων, αγωνιστών για το πρόγραμμα, τα αιτήματα και τις μορφές πάλης ενάντια στην ανεργία, από την κίνηση “Ενεργοί Άνεργοι”:

ανεργοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κίνησης Ενεργοί Άνεργοι κάνουν γνωστό ότι μετά από κάλεσμά των Ενεργών Ανέργων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4 η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην ανεργία. Εκτός από τους Ενεργούς Άνεργους στη σύσκεψη πήραν μέρος το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, η συλλογικότητα «Εργαζόμενοι – Κάτοικοι Ταύρου», το Σωματειο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί και άλλοι αγωνιστές από αρκετά σωματεία και συλλογικότητες.

Η ανάγκη για διεκδίκηση σταθερής και αξιοπρεπής δουλειάς για όλους αναδείχθηκε ως κύριο ζήτημα από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων και των ανέργων, των αγωνιστών από σωματεία ή συλλογικότητες γειτονιών, ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικούς κλάδους και βέβαια αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Το αίτημα αυτό συμπληρώνεται από τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όσους είναι άνεργοι.

Η κίνηση στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης μας κρίθηκε από όλους αναγκαίος ο διαρκής συντονισμός της δράσης όλων των σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών. «Με βάση τα παραπάνω και επιμένοντας στην αδιαπραγμάτευτη κατεύθυνση μας για οργάνωση-αντίσταση-ενότητα όλων των ανέργων, οι Ενεργοί Άνεργοι συμμετέχουμε στη πορεία που έχει καλεστεί στις 8 του Μάη από την Ομόνοια (18:00) προς τη Βουλή με το δικό μας πλαίσιο.» αναφέρει η κίνηση και συμπληρώνει Απαιτούμε: Προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας και συλλογική σύμβαση.

Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κατάργηση της διαθεσιμότητας. Απαγόρευση των απολύσεων. Να εθνικοποιηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που οι εργοδότες τις κλείνουν. Να επαναλειτουργήσουν κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να αποκτήσει ελεύθερο χρόνο ο εργαζόμενος.

Επιδότηση για όλους τους ανέργους ΤΩΡΑ για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις. Να μετρούν τα χρόνια της ανεργίας στα συντάξιμα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους. Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ, διαγραφή όλων των προστίμων τους.

Όχι χαράτσια στους ανέργους. Φοροαπαλλαγές, πάγωμα και διαγραφή των χρεών των ανέργων. Καμιά κατοικία ανέργου στο σφυρί. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”.

 

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ανεργοι.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/ανεργοι-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Θέσεις Εργασίας
Ενημέρωση μετά τη συνάντηση Σωματείων, Συλλογικοτήτων, αγωνιστών για το πρόγραμμα, τα αιτήματα και τις μορφές πάλης ενάντια στην ανεργία, από την κίνηση 'Ενεργοί Άνεργοι': Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κίνησης Ενεργοί Άνεργοι κάνουν γνωστό ότι μετά από κάλεσμά των Ενεργών Ανέργων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4 η σύσκεψη για την οργάνωση...

Σχολιάστε