Περίπου 20.000 δικαιούχοι θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα και το 500 ευρώ επίδομα, που είχε νομοθετηθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση.


Οι περίπου 20.000 δικαιούχοι που είχαν κάνει την απαραίτητη αίτηση και πληρούσαν τα κριτήρια θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα που όλο αυτό το διάστημα δεν το είχαν λάβει λόγω της εξάντλησης του προβλεπόμενου κονδυλίου , όπως είχε πει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας.

Συγκεκριμένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε όσους δικαιούχους δεν το είχαν λάβει πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για όσες αιτήσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα λόγω των απαραίτητων ελέγχων που πρέπει να γίνουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο επειδή έχει διαπιστωθεί μια ανακολουθία στα δηλωθέντα εισοδήματα. Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 10.000 αυτές οι περιπτώσεις και συνολικά, υπολογίζεται ότι η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για να ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα, αποτέλεσε μια κοινωνική παροχή της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου με εισοδηματικά κριτήρια δόθηκε στους δικαιούχους το ποσό των 500 ευρώ. Έως τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ η δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό είχε ανέλθει στα 453 εκατ. ευρώ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/Money-Euro1-1024x768.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/Money-Euro1-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕιδική ενίσχυση,Επιδόματα
Περίπου 20.000 δικαιούχοι θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα και το 500 ευρώ επίδομα, που είχε νομοθετηθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι περίπου 20.000 δικαιούχοι που είχαν κάνει την απαραίτητη αίτηση και πληρούσαν τα κριτήρια θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα που όλο αυτό το διάστημα δεν το είχαν λάβει λόγω της...

Σχολιάστε