Εκδόθηκε σε ΦΕΚ το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για το 2016. Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Υπουργείο Εργασίας

Αναφέρονται αναλυτικά η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων από τον ΟΑΕΔ, μέσω μοριοδότησης, η τοποθέτησή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (δήμους, περιφέρειες, ευρύτερο δημόσιο τομέα), όπως επίσης οι αμοιβές που θα λάβουν οι ωφελούμενοι και το χρονικό διάστημα αποπληρωμής τους.

Τονίζεται ότι στα πεδία μοριοδότησης, σε σχέση με την προηγούμενη Κοινωφελή Εργασία, έχουν προστεθεί τα ΑμεΑ και όσοι επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται προς τους επιβλέποντες φορείς ότι δεν επιτρέπεται να αξιοποιούνται οι ωφελούμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων με απορριμματοφόρα οχήματα. Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ θα έχει αυξημένη χρονική διάρκεια έως 8 μήνες στην οποία θα καθοριστεί σε σχετική ΚΥΑ. Στόχος του Υπουργείου Εργασίας η α φάση του προγράμματος να ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου σε 17 Δήμους με κριτήριο την ανεργία και το επίπεδο της φτώχειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/09/Υπουργείο-Εργασίας.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/09/Υπουργείο-Εργασίας-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Κοινωφελούς Εργασίας,Προγράμματα
Εκδόθηκε σε ΦΕΚ το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για το 2016. Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία. Αναφέρονται αναλυτικά η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων από τον ΟΑΕΔ, μέσω μοριοδότησης, η τοποθέτησή...

Σχολιάστε