Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε πέντε προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ που είχε εκπονήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού διαπίστωσε ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προϋποθέσεις εφαρμογής.

oaed-3

Τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ θα επανασχεδιαστούν και θα υπάρξει νέα κατάθεσή τους, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα κονδύλια που έχουν χορηγηθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Την ίδια στιγμή, επιταχύνονται οι διαδικασίες αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ, καθώς πρέπει εντός του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ήδη πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο της ευρωπαϊκής επιτροπής επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού και ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε ο ΟΑΕΔ να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Μάλιστα, συστήθηκαν ξεχωριστές ομάδες για κάθε ένα αντικείμενο λειτουργίας του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Τα προγράμματα αυτά είχαν ενταχθεί στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Εγγύηση για την Νεολαία. Παράλληλα επανεξετάζονται, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων με επιταγή κατάρτισης (voucher), καθώς η νέα διοίκηση εκτιμά ότι τα προγράμματα τα οποία εφαρμόστηκαν έως σήμερα, δημιούργησαν στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας

dikaiologitika.gr

psaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας,ΟΑΕΔ,Υπουργείο Εργασίας
Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε πέντε προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ που είχε εκπονήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού διαπίστωσε ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προϋποθέσεις εφαρμογής. Τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ θα επανασχεδιαστούν και θα υπάρξει νέα κατάθεσή τους, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα...

Σχολιάστε