Σε τεχνικό λάθος του παρόχου αποδίδεται από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ η ανάρτηση των αποτελέσματων και συγκεκριμένα των απορρίψεων που εμφανίστηκαν στις αιτήσεις των αιτούντων ανέργων στην Κοινωφελή Εργασία. Η αναστάτωση που προκάλεσε το λάθος σε χιλιάδες ανέργους ήταν μεγάλη αφού απο το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέταγε ουσιαστικά εκτός προγράμματος χιλιάδες ανέργους χωρίς κανένα λόγω κάτι όμως που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επικοινωνία μας με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ το τεχνικό λάθος παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος στον πάροχο του πληροφοριακού συστήματος με αποτέλεσμα να αναρτηθούν λανθασμένα απορριπτικές ενδείξεις σε χιλιάδες ανέργους που όμως δεν ισχύουν. Έτσι οι άνεργοι που είδαν στην αίτηση τους απόρριψη δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάντα σύμφωνα με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ διότι δεν είναι σωστό αποτέλεσμα και δεν σημαίνει ότι δεν θα μοριοδοτηθούν λόγω συμμετοχής τους – όπως ήθελε η ένδειξη – σε αντίστοιχο πρόγραμμα εργασίας. Το λάθος όμως αυτό αποδείχτηκε ότι προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους ανέργους.

Ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με την Διοίκηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις 192.571 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Για την ανάρτηση των πινάκων και των προσωρινών αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ έχει δείξει ενδιαφέρον και το υπουργείο Εργασίας αφού έχει δημιουργηθεί δυσαρέσκεια απο χιλιάδες ανέργους για την μεγάλη καθυστέρηση ανάρτησης τους.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka67-1024x683.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka67-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας,Κοινωφελούς Εργασίας,ΟΑΕΔ,Προγράμματα,Προκήρυξη
Σε τεχνικό λάθος του παρόχου αποδίδεται από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ η ανάρτηση των αποτελέσματων και συγκεκριμένα των απορρίψεων που εμφανίστηκαν στις αιτήσεις των αιτούντων ανέργων στην Κοινωφελή Εργασία. Η αναστάτωση που προκάλεσε το λάθος σε χιλιάδες ανέργους ήταν μεγάλη αφού απο το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέταγε ουσιαστικά...

Σχολιάστε