Σε διπλό συνδυασμό θα στοχεύσει το υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς θα ζητήσει προϋπηρεσία αλλά και προηγούμενη επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι θέσεις θα είναι λιγότερες από 3.000, ενώ σε αυτές υπολογίζεται μόνιμο προσωπικό και για τα ειδικά σχολεία, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το πώς θα καλυφθούν τα τεράστια κενά στις σχολικές τάξεις που θα ξεπεράσουν τα 20.000. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ανέφερε ότι οι αναπληρωτές θα στηρίξουν την προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Μεταξύ άλλων, έδωσε τέλος και στην αγωνία των μαθητών της Β’ Λυκείου, καθώς 15 με 20 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα βγει η υπουργική απόφαση με την κατανομή των σχολών στο νέο εξεταστικό σύστημα.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα, το οποίο δεν θα καταπέσει. Κατά τ’ άλλα, δυστυχώς είναι τόσο περιορισμένος ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων που καθιστά τα περιθώρια στενά για όλες τις κατηγορίες διοριστέων, είτε πρόκειται για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, τους οποίους πρέπει φυσικά να λάβουμε υπόψη, είτε για τους έχοντες προϋπηρεσία, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την επιτυχία στο ΑΣΕΠ», επεσήμανε ο κ. Κουράκης στη συνέντευξή του, ενώ τόνισε ότι στο νέο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών θα ξεκλειδώσει ο πίνακας προϋπηρεσίας με την προσμέτρηση και της περιόδου 2010-2012.

Η ανακοίνωση για τους διορισμούς θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή από Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, στελέχη του υπουργείου και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. «Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσω ότι οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο γίνεται πιο εύρυθμα τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη. Καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια για όσο το δυνατόν περισσότερες προσλήψεις, είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό είτε από τα ΕΣΠΑ».

Σχετικά με τις αλλαγές στο εξεταστικό που θα ισχύσουν για τις Πανελλήνιες του 2016, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι «στόχος είναι» να ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου η κατανομή των σχολών «χωρίς αιφνιδιασμούς και με μικρές διαφορές».

Υπενθυμίζεται ότι η προσθήκη ενός επιπλέον μαθήματος θα ανοίξει και δεύτερο πεδίο για τους υποψήφιους, ενώ στην υπουργική απόφαση θα περιλαμβάνεται και ο βαθμός συντελεστής που θα καθορίσει τα μαθήματα βαρύτητας.

e-typos.com

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/36988-1024x685.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/36988-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑΣΕΠ,Δημόσιο,Θέσεις Εργασίας,Προσλήψεις
Σε διπλό συνδυασμό θα στοχεύσει το υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς θα ζητήσει προϋπηρεσία αλλά και προηγούμενη επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα είναι λιγότερες από 3.000, ενώ σε αυτές υπολογίζεται μόνιμο προσωπικό και για τα ειδικά σχολεία, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το...

Σχολιάστε