Το υπουργείο Εργασίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ετοιμάζεται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να καταβάλλουν μέσω τραπεζών τη μισθοδοσία τους.

ergasiaka26

Θεωρείται ειλημμένη απόφαση, στην προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, ότι πρέπει να γίνεται η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών.

Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει ήδη από το 2010, με την ψήφιση σχετικής διάταξης, αλλά η εφαρμογή του πραγματοποιείται με πολλά «κενά», επειδή ακριβώς δεν εκδόθηκε από τότε, μέχρι σήμερα, η απαραίτητη ΚΥΑ.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προσανατολίζεται να προχωρήσει στη σχετική ΚΥΑ, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka262.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka262-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑγορά Εργασίας,Βασικός μισθός
Το υπουργείο Εργασίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ετοιμάζεται να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να καταβάλλουν μέσω τραπεζών τη μισθοδοσία τους. Θεωρείται ειλημμένη απόφαση, στην προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, ότι πρέπει να γίνεται η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τραπεζών. Το θεσμικό...

Σχολιάστε