Σήμερα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση στην πολιτική του φαρμάκου με μείωση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Φάρμακα και περίθαλψη

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, με ύπουλο τρόπο, αυξήθηκε η συμμετοχή των πολιτών αγγίζοντας μεσοσταθμικά το 30% και συνολικά τα 622 εκατ. ευρώ. «Διαπραγματευτήκαμε πολύ σκληρά με την φαρμακοβιομηχανία και βρέθηκε ένας κοινός τόπος», με στόχο το φάρμακο να είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Επίσης ο υπουργός είπε ότι η συνταγογραφική συμπεριφορά των γιατρών θα «παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα κατάχρησης και σπατάλης». Επίσης θα αλλάξει το πλαίσιο των εκπτώσεων και -όπως είπε ο υπουργός- θα εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό σύστημα redate με βάση τον όγκο πωλήσεων για δικαιότερη κατανομή των βαρών στις εταιρείες.

«Προχωράμε σε ένα σύστημα διαφανές, αναλογικό, δίκαιο, προβλέψιμο, το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ και από την εφαρμογή του οποίου θα εξοικονομηθούν επιπλέον 160 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο υπουργός.

Όσο για τα ακριβά φάρμακα, θα προχωρήσει σε κλειστό προϋπολογισμό, ξεκινώντας από τα φάρμακα για την ηπατίτιδα με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τη διανομή αυτών στους αδύναμους. Ανακοίνωσε, επίσης, τη λειτουργία επιτροπής διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ με στόχο τν μείωση του κόστους, ενώ εξήγγειλε μέτρα για ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/farmakio.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/farmakio-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακά
Σήμερα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση στην πολιτική του φαρμάκου με μείωση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, με ύπουλο τρόπο, αυξήθηκε η συμμετοχή των πολιτών αγγίζοντας μεσοσταθμικά το 30% και συνολικά τα 622 εκατ. ευρώ. «Διαπραγματευτήκαμε...

Σχολιάστε