Με καθυστέρηση θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

oaed

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αλλά και την ανάρτηση για τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης προκήρυξης για 19.101 ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρισε για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Αντωνοπουλου σήμερα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με το τρέχων πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και την ανάρτηση των τελικών πινάκων του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ αφού αποδείχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εξέταση των ενστάσεων αλλά και του πληροφοριακού συστήματος ου διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία.

Η κ. Αντωνοπούλου εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα με την καλύτερη περίπτωση να θέλει την ανάρτηση ακόμη και την επόμενη Δευτέρα αλλά η ημερομηνία αυτή είναι το αισιόδοξο σενάριο .

Στον ΟΑΕΔ έχει εντοπιστεί η προβληματική συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει την συγκέντρωση όλων των στοιχείων του προγράμματος, ώστε να γίνεται η μοριοδότηση και να προκύπτουν οι πίνακες με τους ωφελούμενους.

Για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει οι αιτήσεις τις 110.000 που υποβλήθηκαν για την γ’ φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο την κάλυψη 19.101 θέσεων απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και αφετέρου στην υποστήριξη και βελτίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών. Τέτοιες είναι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας). Επίσης το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (πχ ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια), καθώς και δράσεων που αφορούν στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Θέσεις Εργασίας,Κοινωφελούς Εργασίας,Προσλήψεις
Με καθυστέρηση θα αναρτηθούν τα τελικά αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αλλά και την ανάρτηση για τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης προκήρυξης για 19.101 ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρισε για τα προγράμματα αντιμετώπισης...

Σχολιάστε