Νομοθετική ρύθμιση με τη οποία θα προστατεύονται στο εξής οι μισθοί κι οι συντάξεις από κατασχέσεις προανήγγειλε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

sintakseis2534

Συγκεκριμένα νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα θωρακίζει πλήρως το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι 1.500 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Ν. Βαλαβάνη.

«Θα πάρουμε μέτρα για αυτό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση από δω και στο εξής να κατάσχονται μισθοί και συντάξεις», υπογράμμισε η υπουργός μιλώντας χθες Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στόχος είναι να μπει τέλος στα κρούσματα αυθαίρετων κατασχέσεων που καταγράφονται από τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η Ν. Βαλαβάνη αναγνώρισε πως στο παρελθόν συνέβαιναν αρκετά λάθη ως προς το ακατάσχετο, παρότι θεωρητικά μισθοί και συντάξεις έως και 1.500 ευρώ προστατεύονταν διά νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά σειρά μέτρων, βάσει των οποίων «θα μπορούν να δουλέψουν και οι μικρές επιχειρήσεις που ‘πάγωναν’ όλους τους λογαριασμούς, ενώ είχαν ρυθμισμένα χρέη».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/sintakseis2534.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/sintakseis2534-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΒασικός μισθός,Συντάξεις
Νομοθετική ρύθμιση με τη οποία θα προστατεύονται στο εξής οι μισθοί κι οι συντάξεις από κατασχέσεις προανήγγειλε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Συγκεκριμένα νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα θωρακίζει πλήρως το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι 1.500 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αναμένεται να...

Σχολιάστε