Τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας για ανέργους, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

oaed

Οι θέσεις εργασίας, θα έχουν διάρκεια από 8 έως 12 μήνες και στόχος είναι να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση της οικονομίας και, ως εκ τούτου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ιδιωτική οικονομία.

Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στον περιορισμό του δικαιώματος στην εργασία και τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας (73,1%). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός «η μέχρι τώρα εμπειρία αποδεικνύει ότι οι πολιτικές για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μέσω της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, οι επιλογές της συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών και της αυξημένης φορολογίας, όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους και δεν κατέστησαν ανταγωνιστική την οικονομία, αλλά υπονόμευσαν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Η κα Αντωνοπούλου συμμετείχε στην 56η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Θέσεις Εργασίας,ΟΑΕΔ,Προγράμματα,Προσλήψεις
Τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας για ανέργους, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Οι θέσεις εργασίας, θα έχουν διάρκεια από 8 έως 12 μήνες και στόχος είναι να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση της οικονομίας και,...

Σχολιάστε