Σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποιεί το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε διαφορετικές βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης το τρέχον έτος 2015-2016. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 21 νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία καθώς επίσης και 25 νέες προπτυχιακές υποτροφίες σε δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Ίδρυμα Λάτση

Ειδικότερα, το Ίδρυμα υλοποιεί για τρίτο σχολικό έτος το πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα» σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας. Μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα σε νηπιαγωγούς και δασκάλους να συνεργαστούν με τα παιδιά σε καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο του σχολείου και είτε είναι σχετικές με την τοπική κοινωνία είτε εισάγουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε καινούργιους κόσμους γνώσης.

Για το σχολικό έτος 2015-2016 εγκρίθηκαν 21 δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν από 1.073 μαθητές σε 24 σχολεία στη Στερεά και Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Κάποιες από τις σχολικές μονάδες που χρηματοδοτούνται είναι χαρακτηρισμένες ως δυσπρόσιτες από το υπουργείο Παιδείας και σε πολλές από αυτές οι μαθητές προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλοντα (σχολεία με μαθητές ρομά, μετανάστες, σχολεία με τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία).

Η φετινή θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει τις τέχνες, τις θετικές επιστήμες και τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο, την κατανόηση του παρελθόντος αλλά και επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και το προσφυγικό. Οι προτάσεις αξιοποιούν με εναλλακτικούς εκπαιδευτικούς τρόπους τις σχολικές υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, συνδυάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά αντικείμενα και καταργώντας τυχόν γεωγραφικούς και άλλους περιορισμούς.

Παράλληλα, το Ίδρυμα υλοποιεί το πρόγραμμα υποτροφιών στο πλαίσιο του οποίου στηρίζονται περισσότεροι από 120 νέοι κάθε χρόνο. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση προπτυχιακών σπουδαστών των οποίων η φοίτηση καθίσταται δύσκολη, έως αδύνατη, λόγω οικονομικής κατάστασης και άλλων κοινωνικών παραγόντων.

Το Ίδρυμα ενέκρινε 25 νέες υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες από όλη τη Ελλάδα, οι οποίοι σπουδάζουν σε διαφορετικό μέρος από τον μόνιμο τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που συνεπάγεται η φοίτησή τους. Συγκεκριμένα, 8 νέοι υπότροφοι προέρχονται από τη Στερεά και Κεντρική Ελλάδα, 8 από την Πελοπόννησο, 4 από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη, 3 από την Αττική και 2 από την Κρήτη. Το Ίδρυμα αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη των υποτρόφων του μέχρι και το τέλος των σπουδών τους.

kathimerini.gr

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/12/Ίδρυμα-Λάτση.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/12/Ίδρυμα-Λάτση-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔήμοι,Εποχιακής απασχόλησης,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποιεί το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε διαφορετικές βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης το τρέχον έτος 2015-2016. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 21 νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία καθώς επίσης και 25 νέες προπτυχιακές υποτροφίες σε δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας. Ειδικότερα, το Ίδρυμα υλοποιεί για τρίτο σχολικό έτος...

Σχολιάστε