Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον χορό, εισαγάγει στα σχολεία ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που υλοποιεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού.

«Χορεύω άρα επικοινωνώ»

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές, ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Η διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Τρικκαίων, συνεργάστηκε με τη Στέγη και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και οι μαθητές πέντε σχολείων του δήμου, θα απολαύσουν το πρόγραμμα. Πρόκειται για τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου και Λύκειο Βαλτινού.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/«Χορεύω-άρα-επικοινωνώ».jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/02/«Χορεύω-άρα-επικοινωνώ»-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΔήμοι,Προγράμματα
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον χορό, εισαγάγει στα σχολεία ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που υλοποιεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την...
Summary
Article Name
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Τρίκαλα

Σχολιάστε