Η γενική γραμματέας του Υπουργείου ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας στις περιφέρειες της χώρας, όπως και στην ΑΜ-Θ, που αφορά και τους νέους και αναμένεται να προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλη ασφάλιση

Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων έκανε λόγο για εξειδίκευση πιστώσεων ύψους 380 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται και σε νέους ανέργους. Η επιχείρηση που θα μετέχει στο πρόγραμμα, θα υποχρεώνεται μετά από μικρή περίοδο κατάρτισης να κρατήσει στην εργασία τον ωφελούμενο άνεργο για διάστημα ανάλογο με τους μήνες που επιχορηγήθηκε η θέση εργασίας.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση για κάθε θέση εργασίας για 6 και 12 μήνες αντίστοιχα κι άρα 12 μήνες και 24 μήνες συνολικής απασχόλησης για κάθε έναν από τους ωφελούμενους που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι ποσό της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 που αφορά την ανάπτυξη δράσεων στους τομείς της απασχόλησης και της καταπολέμησης ανεργίας έχει εγκριθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014. Όπως διευκρίνισε η κ. Χαλικιά, η προηγούμενη κυβέρνηση δέσμευσε 700 εκ. ευρώ για «εμπροσθοβαρή» έργα που περιλαμβάνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων για την κοινωφελή εργασία και σε δράσεις για την νεολαία (Youth Garantee), τα γνωστά voucher για ανέργους έως 24 ετών και έως 29 ετών αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την ΑΜ-Θ, η σχετική πρόταση κατευθύνεται στον τομέα της εξειδίκευσης της επιχειρηματικότητας κι υποβλήθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα «ανοίξουν» σε εφαρμογή του προγράμματος δεν έγιναν ακόμη γνωστές, ωστόσο για τον καθορισμό της πρότασης λήφθηκαν υπόψη ανάλογοι δείκτες του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος.

Ήδη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υλοποιούνται 28 προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ, με τις εκταμιεύσεις τους να φτάνουν το 1,5 εκ. ευρώ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ypourgeio-ergasias_3-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Προγράμματα,Υπουργείο Εργασίας
Η γενική γραμματέας του Υπουργείου ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για νέες θέσεις εργασίας στις περιφέρειες της χώρας, όπως και στην ΑΜ-Θ, που αφορά και τους νέους και αναμένεται να προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο. Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων έκανε λόγο για εξειδίκευση πιστώσεων ύψους 380 εκατ. ευρώ...

Σχολιάστε