Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

oaed

Αλλαγές, με στόχο οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και να τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, εμπεριέχονται στα προγράμματα voucher που πρόκειται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από το υπουργείο Εργασίας.

Ουσιαστικά, τα προγράμματα ανασχεδιάστηκαν από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, διατηρώντας όμως τον ίδιο προϋπολογισμό. Όπως προκύπτει από αυτό τον ανασχεδιασμό, το πρώτο πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί εντός Φεβρουαρίου, αφορά 26.000 ανέργους, ηλικίας από 29 έως 64 ετών. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 112 εκατ ευρώ και με τις αλλαγές που έγιναν, προστέθηκαν άλλοι 10.000 άνεργοι.

Το πρόγραμμα αφορά σε οκτώ κλάδους της ελληνικής οικονομίας και σε 43 ειδικότητες.

Εμπόριο (ειδικότητες όπως στέλεχος εξαγωγικού εμπορίου).
Logistics (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας).
Εργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα (ειδικότητες όπως τεχνικός συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων, τεχνίτης ελασματουργός).
Ενέργεια (ειδικότητες όπως τεχνίτης φυσικού αερίου).
Τουρισμός (ειδικότητες όπως υπάλληλος κρατήσεων ξενοδοχείου).
Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών (ειδικότητες όπως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, τεχνικός ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής).
Τρόφιμα-Ποτά (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων).
Περιβάλλον Διαχείριση Στερεών και υγρών αποβλήτων (ειδικότητες όπως τεχνικός λειτουργίας και ελαφριάς συντήρησης συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικών καθαρισμών)

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάVoucher,Θέσεις Εργασίας,Προγράμματα
Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Αλλαγές, με στόχο οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν υψηλότερες...

Σχολιάστε