Έως τα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος voucher και το ενδιαφέρον των ανέργων φαίνεται να είναι μεγάλο μετά και τις σημαντικές αλλαγές που προώθησε η αναπληρώτρια αρμόδια Υπουργός κ. Αντωνοπούλου.

oaed

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα voucher για ανέργους 29 – 64 ετών, που βρίσκεται στην τελική φάση της προκήρυξής του, άλλαξε εντελώς ο σχεδιασμός του, με αποτέλεσμα, οι άνεργοι που θα επιλεχθούν να λάβουν ποσό που, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, θα ανέλθει στα 5.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα παρέχει εκτός από την οικονομική στήριξη προς τους ανέργους και εγγυημένη απασχόληση για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κας Ράνιας Αντωνοπούλου, έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με την αρχική δομή του. Προβλέπει αυξημένη επιδότηση για τους ανέργους και μειωμένη προς τους φορείς κατάρτισης, ενώ θα αφορά 10 κλάδους της οικονομίας και 44 ειδικότητες.

Ανάμεσα στους κλάδους της οικονομίας που θα απευθυνθεί το πρόγραμμα, είναι το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερών και υγρών αποβλήτων,

Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτική καθοδήγηση και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020 από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

 

Summary
Article Name
Νέο πρόγραμμα voucher 29-64
http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed031-1024x683.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed031-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας,ΟΑΕΔ,Προγράμματα
Έως τα μέσα Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος voucher και το ενδιαφέρον των ανέργων φαίνεται να είναι μεγάλο μετά και τις σημαντικές αλλαγές που προώθησε η αναπληρώτρια αρμόδια Υπουργός κ. Αντωνοπούλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα voucher για ανέργους 29 – 64 ετών, που...

Σχολιάστε