Υπουργείο Παιδείας και Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) βρίσκονται στο στάδιο διεργασιών για την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών με την δημιουργία ενιαίου πίνακα πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Ασεπ

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης ίσως και από φέτος να καταρτιστούν οι ενιαίοι πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών και για το διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε το ζήτημα των διορισμών ως κομβικό ζήτημα για την εκπαίδευση.« Γνωρίζουμε όλοι ότι έχει μειωθεί κατά 32.000 ο αριθμός των εκπαιδευτικών στη δημοτική και μέση εκπαίδευση κατά την τελευταία 5ετία του μνημονίου.» ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη μόνιμων διορισμών και έκανε γνωστό ότι καταρτίζεται ένα πλήρες σχέδιο για προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών κλιμακωτά στην 3ετία που έχουμε αρχής γενομένης από φέτος. Το ζήτημα αυτό θα ενταχθεί και σε συζήτηση για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Ετσι οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών θα γίνουν με ένα πίνακα που θα λαμβάνει υπόψη την προϋπηρεσία, τους επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αλλά και επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια. Παράλληλα το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές όπου θα προσλαμβάνονται με την διαδικασία ΑΣΕΠ.

Με την παραπάνω ρύθμιση θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της χρονοβόρας διαδικασίας ενός νέου διαγωνισμού ενώ για φέτος δεν προβλέπεται καμία τέτοια διαδικασία.

Summary
Article Name
Νέο σύστημα μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις
http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/asep-1024x684.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/asep-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑΣΕΠ,Δημόσιο,Προσλήψεις
Υπουργείο Παιδείας και Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) βρίσκονται στο στάδιο διεργασιών για την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών με την δημιουργία ενιαίου πίνακα πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης ίσως και από φέτος να καταρτιστούν οι ενιαίοι πίνακες για...

Σχολιάστε