Ένα νέο πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, στα μέσα Μαρτίου. Εμφανώς ανασχεδιασμένο, με τον ίδιο προϋπολογισμό (112 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιπλέον 10.000 άτομα, προβλέπει σημαντικά αυξημένη επιδότηση προς τον άνεργο και όχι προς τον φορέα κατάρτισης, ενώ δεν πριμοδοτεί συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, καθώς αφορά 10 δυναμικούς κλάδους και 44 ειδικότητες.

OAED

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα απευθύνεται πλέον σε 26.000 και όχι σε 16.000 ανέργους. Παράλληλα, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση σε ιδιωτικές εταιρείες για 6 μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιελάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων. Με τον νέο σχεδιασμό ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λάβει μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή 5.500 ευρώ, ενώ με τον αρχικό ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το νέο πρόγραμμα αφορά 10 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και 44 ειδικότητες και όχι 3 που προβλεπόταν αρχικώς. Με τον νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/OAED-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,ΟΑΕΔ,Προσλήψεις
Ένα νέο πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, στα μέσα Μαρτίου. Εμφανώς ανασχεδιασμένο, με τον ίδιο προϋπολογισμό (112 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιπλέον 10.000 άτομα, προβλέπει σημαντικά αυξημένη επιδότηση προς τον...

Σχολιάστε