Πιστώθηκαν σήμερα τα χρήματα του πρώτου μήνα στην κάρτα αλληλεγγύης απο το πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Οι περίπου 150.000 δικαιούχοι θα μπορούν απο σήμερα να την χρησιμοποιήσουν εώς το ποσό των 220 ευρώ σε ολα τα καταστήματα που διαθέτουν μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard.

Κάρτα Αλληλεγγύης

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ

Σε περισσότερα από 5.000 καταστήματα τροφίμων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από σήμερα οι Κάρτες Αλληλεγγύης, που αφορούν τους 146.360 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.

Συγκεκριμένη λίστα με τα καταστήματα αυτά δεν υπάρχει, αφορά όμως σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων της γειτονιάς (οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία κ.ά), που διαθέτουν τον μηχανισμό ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν και οι τρεις μήνες στους δικαιούχους, λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης, δίνεται αρχικά η πρώτη δόση. Για τα αναδρομικά υπάρχει πρόβλεψη να έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικόν διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί.

Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της.

Έτσι πάντα σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων που δέχονται κάρτες Mastercard μπορούν να δέχονται την κάρτα αλληλεγγύης

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος και ειδικότερα στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen
  • Παντοπωλεία & supermarket
  • Φούρνοι – Αρτοποιεία
  • Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία ​

Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται στους περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης το οποίο παρέχεται στο πλαίσιο του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης (Ν.4320/2015).

Εάν η επιχείρησή υπάγεται σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες κι έχετε τερματικό POS αποδοχής καρτών MasterCard, μπορείτε να συμμετέχει στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω της αποδοχής της Κάρτας Αλληλεγγύης για αγορές τροφίμων.

Εάν επιχείρηση επιθυμεί να αποκτήσει τερματικό αποδοχής καρτών POS της Εθνικής Τράπεζας, πρέπει να εισκεφτεί ένα από τα Καταστήματα​ του δικτύου της Εθνικής ή να καλέσει στο Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τηλ. 210 95 03 055.

Η αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από το δίκτυο καταστημάτων καλύπτεται από την υφιστάμενη Σύμβαση Αποδοχής Καρτών που έχετε υπογράψει με την Τράπεζα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η υπογραφή νέας Σύμβασης.

Η επιχείρησή θα επιβαρύνεται με προμήθεια για τις συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης ;

Ναι, οι συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης επιβαρύνονται με προμήθεια, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης συνεργασίας για την αποδοχή καρτών που έχετε με την Τράπεζα.​

Ισχύουν προγράμματα ατόκων δόσεων με την Κάρτα Αλληλεγγύης;​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν είναι δυνατή η διενέργεια αγορών σε άτοκες δόσεις, καθώς το ποσό της αγοράς εξοφλείται ολόκληρο, με άμεση χρέωση της κάρτας.​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης μπορούν να πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές πωλήσεις ή αγορές στο Internet;​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν επιτρέπεται η διενέργεια e-commerce συναλλαγών, πάγιων εντολών, ΜΟΤΟ, partial auth και Pre-auth.​

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/Κάρτα-Αλληλεγγύης.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/Κάρτα-Αλληλεγγύης-300x269.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑνθρωπιστικής κρίσης,Δωρεάν Παροχές,Ειδική ενίσχυση
Πιστώθηκαν σήμερα τα χρήματα του πρώτου μήνα στην κάρτα αλληλεγγύης απο το πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Οι περίπου 150.000 δικαιούχοι θα μπορούν απο σήμερα να την χρησιμοποιήσουν εώς το ποσό των 220 ευρώ σε ολα τα καταστήματα που διαθέτουν μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται...

Σχολιάστε