Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Κοινωνικών Πολιτικών» το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή και αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια, προβλέπει τη χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων για εργατικές κατοικίες.

 

Όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το θέμα των παραχωρητηρίων θα προχωρήσει άμεσα, ενώ τόνισε ότι με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία για οριστική λύση του ζητήματος με τις εργατικές κατοικίες.

«Θέλουμε να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με τις εργατικές κατοικίες που δεν πήραν οριστικά παραχωρητήρια», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, ενώ έκανε λόγο για εκκρεμότητα που διατηρείται από το 1978 και αφορά 11.134 σπίτια σε 150 οικισμούς. Εξάλλου, τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρχε οργανωμένο αρχείο στον ΟΕΚ και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές πράξεις.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, οι συνέπειες αυτής της άλυτης κατάστασης από την απουσία οργανωμένου αρχείου, ήταν ή να μην έχουν τα σπίτια τους, ή τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ σημείωσε ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ εμφανίζονταν διαρκώς μειωμένα καθώς ακόμα και αυτοί που είχαν παραχωρητήρια, με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Στόχος μας είναι να ξεκαθαριστεί συνολικά η εκκρεμότητα αυτή της χώρας», είπε η υπουργός Εργασίας, ενώ έκανε γνωστό ότι θα οριστεί και ενιαία τιμή, συμφέρουσα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τον ιδιοκτήτη και την αποπληρωμή του κόστους της κατοικίας. Τέλος διαβεβαίωσε ότι γενικά η ρύθμιση θα λύνει τεχνικά προβλήματα, θα είναι ευνοϊκότερη με πολλές δόσεις και εκπτώσεις για να αποκτήσουν γρήγορα τις κατοικίες τους.

Αντίστοιχα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε ότι η ρύθμιση έχει «έντονο πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Μιλάμε για οικισμούς που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή από το 1978 και μετά. Υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που ζουν πάρα πολλά χρόνια […] υπό ένα καθεστώς απόλυτης πολιτικής ομηρείας του παλιού, διεφθαρμένου, πελατειακού πολιτικού συστήματος» σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.
Το ποσό που θα καταβληθεί, τόνισε, θα καθοριστεί «με βάση το πραγματικό κόστος που στοίχισε το έργο για να γίνει, προσαρμοσμένο σε σημερινές συνθήκες», ενώ θα υπάρχουν και «σημαντικές μειώσεις των αρχικών τιμών που είχαν ειπωθεί στους εργαζόμενους, όταν πήραν τις κατοικίες τους».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/12/εργατικες.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2016/12/εργατικες-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Δωρεάν Παροχές,ΟΑΕΔ
Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Κοινωνικών Πολιτικών» το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή και αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια, προβλέπει τη χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων για εργατικές κατοικίες.   Όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,...

Σχολιάστε