Συνεχείς πιέσεις ασκούν οι δανειστές για νέες περικοπές ακόμα και στις κατώτατες συντάξεις ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

ergasiaka59

Την Κυριακή, μιλώντας στον Σκάι, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι τα τεχνικά κλιμάκια, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήτησαν τη δραστική περικοπή των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι.

Αυτό σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Μια τέτοια αλλαγή, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.

Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της παραμένοντας ανυποχώρητη στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις και εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka591-1024x680.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka591-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑσφάλιση,ΙΚΑ,Συντάξεις
Συνεχείς πιέσεις ασκούν οι δανειστές για νέες περικοπές ακόμα και στις κατώτατες συντάξεις ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων. Την Κυριακή, μιλώντας στον Σκάι, ο...

Σχολιάστε