Μαζί με τους ανέργους, διεκδικούν την πρώτη θέση στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί διάφορες κοινωνικές ομάδες, την πενταετία της κρίσης. Παίζουν σχεδόν καθημερινά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα θέματα που τους αφορούν στα διάφορα ενημερωτικά sites είναι συνήθως τα πιο διαβασμένα και εν ολίγοις, όλοι ασχολούνται μαζί τους.

syntaxioyxoi

Λογικό λοιπόν, ο ευγενής κλάδος των συνταξιούχων να έχει γίνει πραγματικά υπερευαίσθητος. Η παραμικρή φήμη για περικοπή σε συντάξεις, σε επιδόματα ή σε κοινωνικές παροχές, συνοδεύεται από… τόνους αγωνίας και άγχους, για το τι πραγματικά συμβαίνει ή μάλλον καλύτερα, για το τι πραγματικά θα συμβεί τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες.

Για τους επόμενους μήνες, ούτε λόγος, είναι τόσο μακρινοί άλλωστε… Όμως κάποια στιγμή πρέπει και εκείνοι που βρίσκονται στη δυσχερή θέση, κάθε μήνα να ζητούν από το κράτος τον οβολό του, που τους ανήκει δικαιωματικά και με το παραπάνω, για να εξηγούμαστε, να ηρεμήσουν και να δουν με ψυχραιμία την πραγματικότητα.

Κυρίες και κύριοι συνταξιούχοι, ζητάτε τις συντάξεις σας από ένα κράτος πτωχευμένο. Μην τρέφετε αυταπάτες. Οι συνθήκες θα αλλάζουν κάθε μήνα προς το χειρότερο, δυστυχώς. Έτσι γίνεται την τελευταία πενταετία, γιατί να αλλάξει τώρα; Επειδή στην εξουσία ήρθαν τα παιδιά της Αριστεράς; Αστείο και να το συζητάμε. Άρα, είναι «λογικό» να μπουν ορισμένοι χθες στα ATM, να μην δουν συντάξεις και να πανικοβληθούν. Είναι «λογικό» να δυσανασχετήσουν.

Τόση… λάσπη έχουν φάει αυτό το μήνα, για το εάν θα καταβληθούν ή όχι οι συντάξεις. Για το εάν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, για το τι θα γίνει με τα αποθεματικά τους, για, για, για, για… Το πολιτικό προσωπικό, αλλά, επιτρέψτε μου και μια δόση αυτοκριτικής, ακόμα και εμείς οι δημοσιογράφοι, δεν έχουμε σεβαστεί αυτή την ομάδα των πολιτών. Δεν τσεκάρουμε τις πληροφορίες, δεν ελέγχουμε τις πηγές. Έχουμε όμως απέναντί μας ανθρώπους και μάλιστα κάποιας ηλικίας, με συναισθήματα, όχι μηχανές. Εάν σήμερα δεν υπάρχουν στα ΑΤΜ των τραπεζών οι συντάξεις, τότε ναι πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι κάτι πολύ δυσάρεστο συνέβη. Για το γεγονός όμως ότι χθες προέκυψε πρόβλημα σε ορισμένα, ή σε πολλά ATM, αυτό αποτελεί υπερβολή. Άλλωστε, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή των συντάξεων, σωστά;

Απλώς, για άλλη μια φορά η κρατική μηχανή και κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπορεί να λειτούργησαν χθες, χειρότερα από το αναμενόμενο. Δυστυχώς, πάτος στο βαρέλι δεν υπάρχει. Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα (λέγε με και στάση πληρωμών ή καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών και συντάξεων). Αν τώρα διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει, πάλι καλά. Πάντως, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός.

dikaiologitika.gr

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/syntaxioyxoi-1024x680.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/syntaxioyxoi-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΙΚΑ,Συντάξεις
Μαζί με τους ανέργους, διεκδικούν την πρώτη θέση στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί διάφορες κοινωνικές ομάδες, την πενταετία της κρίσης. Παίζουν σχεδόν καθημερινά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα θέματα που τους αφορούν στα διάφορα ενημερωτικά sites είναι συνήθως τα πιο διαβασμένα και εν ολίγοις, όλοι...

Σχολιάστε