Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν από ότι φαίνεται για ακόμη μια φορά τον λογαριασμό αφού σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα πρέπει να ξεχάσουν την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και τις υψηλές επικουρικές συντάξεις για όσους βεβαίως τις παίρνουν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους

ergasiaka31

Συγκεκριμένα πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ φαίνεται να πηγαίνει πολύ… πίσω η επαναφορά της 13η σύνταξης που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση και θα χορηγούσε σε όσους λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρ, ενώ ξεκινά εξονυχιστικός φορολογικός έλεγχος σε βάθος δεκαετίας σε όλους τους Έλληνες.

Παράλληλα για να κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους και να ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας έστω και μερικώς θα μειωθούν οι μεγάλες επικουρικές συντάξεις χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί το ύψος. Tην κυβερνητική “φαρέτρα” συμπληρώνουν τα παρακάτω μέτρα:

Η αύξηση του φόρου πολυτελείας από το 5% στο 6,5% για ΙΧ από 1.929 ως 2.500 κ.ε. κι από 10% στο 13% για τα μεγαλύτερα ΙΧ, τις πισίνες και τα σκάφη αναψυχής. Φόρος διανυκτέρευσης, που θα κυμαίνεται από 3 ως 5% για τα καταλύματα άνω των 3 αστέρων και υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ, στα νησιά άνω των 3.100 κατοίκων, είναι η… εμπροσθοφυλακή των μέτρων που προσδοκά η Αθήνα να ξεκλειδώσει τη συμφωνία.

Σε δεύτερη φάση και αν κριθεί σκόπιμο δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη εισφορά αν και το υπουργείο Οικονομικών αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ενεργοποιηθεί θα εφαρμοστεί με συνδυασμό εισοδηματικών – περιουσιακών κριτηρίων.

Η προστασία της α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς ίσως μπει σε δεύτερη φάση, αφού φαίνεται ότι υπάρχει διχογνωμία εντός της κυβέρνησης αν πρέπει να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο. Το ίδιο ισχύει για τα “κόκκινα” δάνεια και την “κακή” τράπεζα, που θα συσταθεί για την αντιμετώπιση τους. Εξαιρετικά δύσκολη θεωρείται η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από φέτος. Ωστόσο η διατήρηση του θα συνδυαστεί με αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης στα επίπεδα των εμπορικών.

Προ των πυλών είναι η λοταρία για αποδείξεις, η αμνηστία με φόρο 15- 20% στα “γκρίζα” κεφάλαια εξωτερικού, η υποχρεωτική πληρωμή ΔΕΚΟ – Δημοσίου μέσω τραπεζών, η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η επιβολή φόρου διαφημίσεων και στο Ίντερνετ, η δημοπράτηση τηλεοπτικών συχνοτήτων, η αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και η κακουργηματική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως σημείωναν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να φτάσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και πρόσθεταν:

“Η νομική μορφή των προτάσεων μας, θα βοηθήσει στις συζητήσεις… Κάνουμε και κάνουν συνεχώς υποχωρήσεις σε διάφορα θέματα, αλλά ακόμα δεν έχουν μια συγκεκριμένη πρόταση. Ας μας πουν αν θέλουν να εφαρμόσουμε το e- mail Χαρδούβελη για να ξέρουμε”.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka31.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/ergasiaka31-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΣυντάξεις
Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν από ότι φαίνεται για ακόμη μια φορά τον λογαριασμό αφού σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα πρέπει να ξεχάσουν την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και τις υψηλές επικουρικές συντάξεις για όσους βεβαίως τις παίρνουν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους Συγκεκριμένα πληροφορίες που μετέδωσε...

Σχολιάστε