Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης, το οποίο παρέχεται στο πλαίσιο του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Ν.4320/2015).

Κάρτα Αλληλεγγύης

Η διανομή της κάρτας αλληλεγγύης ξεκίνησε από τα ΚΕΠ, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα περίπου 5.000 καταστήματα τροφίμων.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα έως το τέλος του χρόνου τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της.

Έτσι πάντα σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων που δέχονται κάρτες Mastercard μπορούν να δέχονται την κάρτα αλληλεγγύης

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος και ειδικότερα στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen
  • Παντοπωλεία & supermarket
  • Φούρνοι – Αρτοποιεία
  • Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία ​

Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται στους περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης το οποίο παρέχεται στο πλαίσιο του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης (Ν.4320/2015).

Εάν η επιχείρησή υπάγεται σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες κι έχετε τερματικό POS αποδοχής καρτών MasterCard, μπορείτε να συμμετέχει στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω της αποδοχής της Κάρτας Αλληλεγγύης για αγορές τροφίμων.

Εάν επιχείρηση επιθυμεί να αποκτήσει τερματικό αποδοχής καρτών POS της Εθνικής Τράπεζας, πρέπει να εισκεφτεί ένα από τα Καταστήματα​ του δικτύου της Εθνικής ή να καλέσει στο Τμήμα Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τηλ. 210 95 03 055.

Η αποδοχή της Κάρτας Αλληλεγγύης από το δίκτυο καταστημάτων καλύπτεται από την υφιστάμενη Σύμβαση Αποδοχής Καρτών που έχετε υπογράψει με την Τράπεζα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η υπογραφή νέας Σύμβασης.

Η επιχείρησή θα επιβαρύνεται με προμήθεια για τις συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης ;

Ναι, οι συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης επιβαρύνονται με προμήθεια, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης συνεργασίας για την αποδοχή καρτών που έχετε με την Τράπεζα.​

Ισχύουν προγράμματα ατόκων δόσεων με την Κάρτα Αλληλεγγύης;​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν είναι δυνατή η διενέργεια αγορών σε άτοκες δόσεις, καθώς το ποσό της αγοράς εξοφλείται ολόκληρο, με άμεση χρέωση της κάρτας.​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης μπορούν να πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές πωλήσεις ή αγορές στο Internet;​

Με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν επιτρέπεται η διενέργεια e-commerce συναλλαγών, πάγιων εντολών, ΜΟΤΟ, partial auth και Pre-auth.​

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/Κάρτα-Αλληλεγγύης.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/07/Κάρτα-Αλληλεγγύης-300x269.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑνθρωπιστικής κρίσης,Δωρεάν Παροχές,Ειδική ενίσχυση
Η Κάρτα Αλληλεγγύης απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης, το οποίο παρέχεται στο πλαίσιο του Νόμου Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Ν.4320/2015). Η διανομή της κάρτας αλληλεγγύης ξεκίνησε από τα ΚΕΠ, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα περίπου 5.000 καταστήματα τροφίμων. Οι...

Σχολιάστε