Ετοιμη η κατανομή για 906 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – 2.983 προσλήψεις με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών” όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. “Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια”, ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο κ. Ξανθός, σημειώνοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.

Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις Υγειονομικές Περιφέρειες, καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων. Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν ««παγώσει» τη μνημονιακή περίοδο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ.

Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Στα πλαίσια του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεις από τις οποίες οι 1541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας η πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/yperwries.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/yperwries-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΘέσεις Εργασίας,ΟΑΕΔ,Προκήρυξη,Προσλήψεις
Ετοιμη η κατανομή για 906 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών - 2.983 προσλήψεις με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, «στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου...

Σχολιάστε