Τα θέματα που απασχολούν τους αρχαιοφύλακες σχετικά με τη λειτουργία και ασφάλεια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, συζητήθηκαν χτες κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και την αναπληρώτρια γ.γ. Μαρία Βλαζάκη.

μουσειο-2

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και την αναπληρώτρια γγ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και ασφάλεια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Μία σειρά από θέματα που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ήταν:

Το υπουργείο Πολιτισμού να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προς τα αρμόδια υπουργεία για την πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού.
Το υπουργείο να συνδράμει στην προσπάθειά των αρχαιοφυλάκων ώστε να δοθεί η δυνατότητα αναγνώρισης ως πρόσθετου συντάξιμου χρόνου της 6ης ημέρας εβδομαδιαίας εργασίας, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα.
Να συμβάλλουν οι αρχαιοφύλακες στην καθιέρωση και επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Να γίνει προσπάθεια για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και την υπερωριακή αποζημίωση των αρχαιοφυλάκων, όταν απασχολούνται σε διάφορες εκδηλώσεις πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου.
Να βρεθεί λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων (Κυριακών / αργιών) των ετών 2013, 2014 και το πρώτο τρίμηνο του 2015, για το φυλακτικό προσωπικό της Εθνικής Πινακοθήκης. Η ΠΕΥΦΑ ενημέρωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινήσει νομικές διαδικασίες για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της ΠΕΥΦΑ δήλωσαν πως βρίσκονται στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ για να συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση του ΤΑΠΑ, προκειμένου το Ταμείο να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης του υπουργείου Πολιτισμού και της οικονομίας της χώρας γενικότερα.

Παράλληλα, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην «εθελοντική» φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ ζήτησαν οι οποιεσδήποτε δράσεις και συνέργειες ιδρυμάτων, φορέων, ΜΚΟ κ.τ.λ., να γίνονται υπό την αυστηρή επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού.

 

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/μουσειο-2.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/μουσειο-2-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΠρογράμματα,Προσλήψεις
Τα θέματα που απασχολούν τους αρχαιοφύλακες σχετικά με τη λειτουργία και ασφάλεια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, συζητήθηκαν χτες κατά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και την αναπληρώτρια γ.γ. Μαρία Βλαζάκη. Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και...

Σχολιάστε