Προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να μειωθούν οι «ουρές» Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι θα ζητήσει προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και αυτό για να αντιμετωπιστούν οι «ουρές» που έχουν παρατηρηθεί από το πρωί στα καταστήματα του ΙΚΑ, όπου ασφαλισμένοι περιμένουν για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους.

Το ΙΚΑ, με ανακοίνωσή του, όμως, σημειώνει δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Η κατάσταση δυσχεραίνεται και από το μειωμένο προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων.

Ωστόσο πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως το πρώτο κύμα των προσλήψεων που σχεδιάζει το υπ. Κοινωνικής Ασφάλισης για το ΙΚΑ σε συνενόηση με το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης (από την επαναφορά στις θέσεις του των 100 περίπου «διαθεσίμων» υπαλλήλων ) δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του ταμείου σε εξειδικευμένο προσωπικό. Και αυτό γιατί εκείνοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν απασχολούνταν παλιότερα σε νευραλγικές θέσεις του ΙΚΑ (πχ έκδοση συντάξεων, έκδοση βιβλιαρίων). Σήμειώνεται πως το σχετικό νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των «διαθεσίμων» δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Έτσι θα χρειαστούν νέες πρόσλήψεις από τον ΑΣΕΠ για τα ασφαλιστικά ταμεία (σε 200 τις εκτιμούν συνεργάτες του κ. Στρατούλη), οι οποίες όμως θα γίνουν στο τέλος του 2015, διατηρώντας έτσι τις «ουρές» στα ταμεία έως τότε.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/ergasiaka.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/03/ergasiaka-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΑσφάλιση,Δημόσιο,Προσλήψεις
Προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να μειωθούν οι «ουρές» Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι θα ζητήσει προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό για να αντιμετωπιστούν οι «ουρές» που έχουν παρατηρηθεί από το πρωί στα καταστήματα του ΙΚΑ, όπου ασφαλισμένοι περιμένουν για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας...

Σχολιάστε