Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί ένα Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα και αντικείμενο το «Βιοεπιχειρείν».

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε νέους επιστήμονες και την καλύτερη διασύνδεση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής κατάρτισης. Θα είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, που συνδυάζει την εκπαίδευση των φοιτητών σε διακριτούς, αλλά συμπληρωματικούς τομείς των βιο-επιστημών και των επιχειρηματικών σπουδών με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

To πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα που αφορούν στην εξοικείωση των φοιτητών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας στους τομείς: φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής, σε συνδυασμό με μαθήματα που αφορούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων επιχειρηματικότητα, νομικό πλαίσιο βιο-επιχειρήσεων, πηγές χρηματοδότησης, υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων).

Οι φοιτητές, επιπλέον των μαθημάτων, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, να επισκεφθούν επιχειρήσεις και να συμμετέχουν σε διαδικασίες προσομοίωσης εικονικών επιχειρήσεων και ανάπτυξης θυρίδων επιχειρηματικότητας.

Το ακαδημαϊκό έτος θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2016 (δύο εξάμηνα μαθήματα και στο τρίτο εξάμηνο πτυχιακή εργασία/πρακτική). Τα μαθήματα θα γίνονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.

Η σχετική προκήρυξη θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, στη διεύθυνση: http://www.bioepixirin.bio.uth.gr/.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/Πανεπιστήμιο-Θεσσαλίας.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/05/Πανεπιστήμιο-Θεσσαλίας-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΕπιχειρηματικότητα,Προγράμματα,Προκήρυξη
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί ένα Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα και αντικείμενο το «Βιοεπιχειρείν». Θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το...

Σχολιάστε