Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανασχεδιασμού μιας σειράς προγραμμάτων που κρίθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν τα προσδοκώμενα.

youth

Στη φάση του επανασχεδιασμού βρίσκονται τα προγράμματα του Youth Guarantee, αλλά και εκείνα που σχετίζονται με τις 16.220 θέσεις σε τομείς της οικονομίας που στηρίζουν την απασχόληση.

Σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τρεις είναι οι άξονες που μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μιλώντας σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα την παρουσίαση του «Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις», η κα Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας, μπορούν να προκύψουν είτε «από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, από δημόσιες επενδύσεις, ο σχεδιασμός των οποίων θα γίνεται από το κράτος αλλά η υλοποίησή τους θα γίνεται και μέσω του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας».

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «χρειάζεται να υποστηριχθούν τα καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία δεν είναι απλώς μια διέξοδος για τους ανέργους αλλά μπορούν να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης, ανάμεσα στο κράτος και την αγορά».

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μόνο υπόθεση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένος και συντεταγμένος σχεδιασμός από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τα προγράμματα θα πρέπει να σχεδιάζονται σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να επωφελούνται πραγματικά οι άνεργοι. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που πραγματοποιεί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου».

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/06/youth.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/06/youth-300x253.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Επιδότηση,Επιχειρηματικότητα
Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανασχεδιασμού μιας σειράς προγραμμάτων που κρίθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν τα προσδοκώμενα. Στη φάση του επανασχεδιασμού βρίσκονται τα προγράμματα του Youth...

Σχολιάστε