Ξεκινάει σήμερα εκτός απροόπτου, η α’ φάση της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης. Η διάκριση στην υποβολή των αιτήσεων γίνεται ανάλογα με τις περιφέρειες και έτσι η β’ φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

oaed

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά την επιδότηση 12.700 θέσεων στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργήθηκαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Αυγούστου 2015. Επίσης επιχορηγούνται και νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και μέλη ΚΟΙΝΣΕΠ πρώην άνεργοι, οι οποίοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Αυγούστου 2015. Στόχος της στήριξης που παρέχει το πρόγραμμα είναι η διατήρηση των θέσεων αυτών και η διατήρηση της δραστηριότητάς τους, αντίστοιχα.
Σε πρώτη φάση στις 23 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις διοικητικές περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κρήτης, του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν αφορούν στα εξής προγράμματα:
*Πρόγραμμα Επιχορήγησης Εργοδοτών για τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

*Ειδικό Πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013», όσον αφορά στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Οι λεπτομέρειες, οι όροι υλοποίησης του προγράμματος και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων περιλαμβάνονται στη Δημόσια Πρόσκληση Νο 7/2015 που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις διοικητικές περιφέρειες της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, του Νοτίου Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδας. Οι αιτήσεις αφορούν τα ίδια προγράμματα με τα προηγούμενα.

Η διαφορά έγκειται στο ότι το κόστος υλοποίησης του προγράμματος για τις θέσεις που αφορούν στις Διοικητικές Περιφέρειες της Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νότιου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Οι λεπτομέρειες, οι όροι υλοποίησης του προγράμματος και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων περιλαμβάνονται στη Δημόσια Πρόσκληση Νο 8/2015 που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) , αποκλειστικά, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/04/oaed05-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Επιδότηση,Επιχειρηματικότητα,ΟΑΕΔ,Προγράμματα
Ξεκινάει σήμερα εκτός απροόπτου, η α’ φάση της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης. Η διάκριση στην υποβολή των αιτήσεων γίνεται ανάλογα με τις περιφέρειες και έτσι η β’ φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά την...

Σχολιάστε