Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της NUTRIART αλλά και ανέργους έως 29 ετών.

Πρόγραμμα εργασίας εως 29 ετών

Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξης στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας NUTRIART, ειδικότερα σε όσους απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25/06/2013 έως 16/11/2013 καθώς και σε νέους ανέργους, ηλικίας κάτω των 30 ετών που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου λειτουργούσαν μονάδες της εταιρίας Nutriart και διαμένουν οι πρώην εργαζόμενοι της.

Στο πρόγραμμα θα υλοποιηθούν πέντε ενέργειες και ειδικότερα οι πρώην εργαζόμενοι της NUTRIART έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ενέργειες επαγγελματικής συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, επιδότησης αυτοαπασχόλησης- έναρξη νέας επιχείρησης και κινητικότητας.

Στο Έργο προβλέπεται η συμμετοχή των πρώην εργαζόμενων της NUTRIART και των νέων ανέργων στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Επαγγελματική συμβουλευτική.
  • Κατάρτιση.
  • Προώθηση επιχειρηματικότητας.
  • Ανάπτυξη φυτωρίου επιχειρήσεων.
  • Επιδότηση κινητικότητας.

Το Έργο υλοποιείται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Για την συμμετοχή των πρώην εργαζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επίδομα συμμετοχής καθώς και εκπαιδευτικό επίδομα.

Το Ινστιτούτο Εργασίας καλεί τους πρώην εργαζόμενους της NUTRIART να επικοινωνήσουν με τις δομές του προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και να επικοινωνήσουν στην Αθήνα τηλεφωνικά με την κα Μπιτσίνη 210.3327746 και στην Θεσσαλονίκη τηλεφωνικά με τον κ Καραγκούνη 2310.385810-4.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών, με προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους, κατόχους ή μη κάρτας ανεργίας όσους δεν συμμετείχαν για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών σε πρόγραμμα· κατάρτισης και σε όσους έχουν διακόψει την εκπαίδευσή τους.

Προθεσμίες υποβολής αίτησης
Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση σας θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.

  • Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.
  • Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη αποστολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Σε περίπτωση που κατατίθεται αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία κατάθεσης/συμπλήρωσης της αίτησης.

Ηλικία συμμετεχόντων:

Δικαίωμα συμμετοχής είναι όλοι όσοι είναι στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών. Επομένως, μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε άτομο δεν έχει υπερβεί το 30ο έτος την περίοδο υποβολής των αιτήσεων (δηλαδή μέχρι και τη 19η Ιουνίου 2015).

Συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και ιδιότητα ανέργου:

Στην περίπτωση που εγγεγραμμένος άνεργος στον ΟΑΕΔ συμμετάσχει στον πρόγραμμα κατάρτισης, τότε το διάστημα κατάρτισης δεν προσμετράται ως διάστημα ανεργίας, χωρίς ο ωφελούμενος να χάνει την ιδιότητα του ανέργου.

Περιεχόμενο δράσης κατάρτισης:

Το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των προγραμμάτων κατάρτισης, που πρόκειται να διενεργηθούν, θα εξειδικευτεί κατά τη διαδικασία υλοποίησής τους, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους του προγράμματος.

Δικαιολογητικά:

Στην πρώτη φάση (περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα έως 19 Ιουνίου 2015), απαραίτητη είναι μόνο η αποστολή της αίτησης. Σε επόμενο στάδιο, θα ζητηθούν, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά.

Περιεχόμενο δράσης αυτοαπασχόλησης:

Το περιεχόμενο, οι προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα της δράσης αυτοαπασχόλησης, που πρόκειται να διενεργηθεί, θα εξειδικευτεί κατά τη διαδικασία υλοποίησής τους σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους του προγράμματος.

Τόπος κατοικίας:

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις όσων δηλώνουν ότι διαμένουν στις περιφέρεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε πόσες δράσεις μπορώ να συμμετάσχω:

Μπορεί σε μία ή και σε όλες. Αυτό μένει να προσδιοριστεί με ακρίβεια από τη συμβουλευτική διαδικασία στην οποία θα ενταχθούν.

[block]1[/block]

http://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/06/Πρόγραμμα-εργασίας-εως-29-ετών.jpghttp://www.psaxnodouleia.gr/wp-content/uploads/2015/06/Πρόγραμμα-εργασίας-εως-29-ετών-300x300.jpgpsaxnodouleiaΕργασιακάΆνεργοι,Επιδότηση,Επιχειρηματικότητα,Θέσεις Εργασίας,Προγράμματα
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της NUTRIART αλλά και ανέργους έως 29 ετών. Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξης στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας NUTRIART, ειδικότερα σε όσους απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25/06/2013 έως 16/11/2013 καθώς και σε νέους...

Σχολιάστε